Ügyfélszolgálat, tanácsadás: 06702096246  |  H-V: 8:00-20:00

Örülünk, hogy itt vagy! Rendelj bátran, NYITVA VAGYUNK!

Blog

Kézipoggyász táskák repülőre.

Kézipoggyász táskák repülőre.

A Plazabox.hu poggyász webshop repülőre tökéletes kézipoggyászokat, fedélzeti táskákat kínál.

Wizzair kézipoggyász, Emirates és Ryanair fedélzeti táska és a többi légitársaság utasterébe felvihető táskák webshopja.

Ha olyan táskát, hátizsákot keresel, amit kézipoggyászként felvihetsz a repülőre, akkor jó helyen jársz!

A Plazabox.hu poggyász webáruház tökéletes méretű fedélzeti táskái garantálják Számodra a gondtalan repülős utazásokat. Többféle méret közül válogathatsz akár hátizsák, akár utazótáska az, ami Neked kényelmes. Praktikus kialakítású kézipoggyász kínálatunk minenkinek tartogat tökéletes táskát.

Először utazol repülővel?

Akkor biztosan nagy izgalmakkal teli készülődést tudhatsz magadénak. Szerencsére itt vagyunk és segítünk mindenben, ami az első repülésedhez szükséges.

A legfontosabb ilyenkor, hogy az adott légitársaság utazási szabályi mit engednek meg és mit korlátoznak. Ha ezekkel tisztában vagy és utazásod eszerint intézed, akkor nem kell izgulni semmi miatt.

Nagyon fontos, hogy a fedélzeten a kisméretű kézipoggyásznak el kell férnie az ülés alatt, a normál kézipoggyásznak pedig a fejünk fölött lévő poggyásztartóba. Ezért veszik annyira szigorúan a repülőtéren a bőröndök, kézipoggyászok méretét. Nem történhet olyan, hogy egy bőrönd, vagy táska a közlekedő térben maradjon. Így ha nem megfelelő kézipoggyásszal próbálunk feljutni a repülőre, akkor bizony a zsebünkbe kell nyúlni, mert plusz díj ellenében a feladott poggyászok sorába kerül a táskánk, ha az nagyobb méretű, mint a megengedett.

Mi tekinthető kézipoggyásznak?

Természetesen ha kisebb táskánk van, az nem baj, ilyen lehet egy laptop táska, egy női kézitáska, vagy egy komolyabb fényképezőgép is, amit a nyakunkba akasztunk.

Kézipoggyász lehet egy hátizsák, vagy egy kifejezetten akkora méretű, speciális kéipoggyász.

Webshopunkban lehetőség van különböző stílusú és kialakítású kézipoggyászok megvásárolására. Ezeket a táskákat (raktáron lévő) 1-2 nap alatt házhoz is szállítjuk a szerződött futárszolgálatunk munkatársaival.

Így Neked nincs más dolgod, csak kiválasztani azt a méretű fedélzeti táskát, amire szükséged van, a többit pedig mi intézzük!

Milyen légitársasággal utazol? Wizzair, Ryanair, Emirates, Qatar Airways, Air India?

1. Wizzair

A Plazabox.hu webáruház wizzair kézipoggyász kínálata pazar. 

40x30x20 wizzair kézipoggyász méret tökéletes utazási élményt jelent, hiszen kapacitása pontosan maximalizálva van, hogy Te minél több mindent magaddal vihess az útra.

Megtalálod utazótáska és hátizsák formában is. A fedélzeti hátizsák kialakítása olyan, hogy a bőrönd teleszkópra is ráhúzhatod, ha bőröndöt is viszel magaddal. Ez a wizzair ingyenes kézipoggyász a legolcsóbb repülőjegy megvásárlásával vihető fel a fedélzetre magaddal.

A kisméretű wizzair kézipoggyász méret minden esetben 40x30x20 cm-re van korlátozva. Súlya pedig maximum 10 kg lehet.

A wizzair kézipoggyász méreteket külön kategóriában találod webáruházunkban, ezért pillanatok alatt kiválaszthatod a Neked tetszőt.

2. Ryanair

A Ryanair légitársaság szintén szabályozza a poggyászok méreteit. Minden jegyár tartalmaz egy kisméretű kézipoggyászt, ezen felül a nagyobb poggyásokért külön díjat kell fizetni. Tehát az alap, legolcsóbb repülőjegy árral is magaddal vihetsz a fedélzetre egy kisméretű poggyászt.

Ennek mérete maximum 40x20x25 cm lehet. Súlykorlátozást a Ryanair nem rendelt el ezzel kapcsolatban.

A Ryanair kisméretű kézipoggyász nak fe kell férnie az előtted lévő ülés alá.

A Ryanair fedélzeti poggyász lehet hátizsák, laptop táska, kézitáska és utazótáska is. A lényeg, hogy a méreteket ne lépje túl a táskád.

Webáruházunkban a Ryanair fedélzeti táska külön kategóriába gyűjtve látható.

Mit tehetünk bele a kézipoggyász táskába?

Mivel a repülőgép járatok szigorú szabályokat érvényesítenek az utazókkal, ezért az sem mindegy, hogy milyen dolgokat vihetünk fel a repülőgép fedélzetére. Ez biztonsági óvintézkedés, ami az utasok és a személyzet épségét is védik.

Felvihető:

Személyi iratok, úti okmányok, mobiltelefon, készpénz, bankkártyák, gyógyszerek, laptop, kulcsok, töltő kábelek, könyv, újság, szendvics.

Folyadék csak átlátszó tasakban lehet felvinni, ami lezárható. Ebben a tasakban maximum 1000 ml űrtartalmú folyadék vihető fel, mely több flakonban is lehet. A legnagyobb flakon maximum 100 ml lehet. A flakonoknak átlátszónak kell lenniük. A flakonban lehet arclemosó, parfüm és bármilyen folyadék.

Tilos felvinni:

Minden szúró és vágó eszköz, ami veszélyes az emberek épségére. Idetartozik az olló, a borotva penge és a körömreszelő is. Továbbá minden, tűz gyújtására alkalmas eszköz, pl öngyújtó, gyufa.

Sajnos amit nem engednek felvinni a repülőre, azt a repülőtéri ellenőrzés során ki kell dobni a szemetesbe. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy utazás előtt tájékozódj az adott légitársaság honlapján.

Minden légitársaság más és más intézkedéseket, szabályokat tart életben. Légy felkészült és naprakész és az utazás előtt juss hozzá a fontos információkhoz.

Ha bármilyen segítségre lenne szükséged, keress minket is bátran.

Telefonszámunk: 06702096246

E-mail címünk: ugyfelszolgalat@plazabox.hu

Most pedig lássuk a légitársaságok poggyász méreteire vonatkozó szabályozásokat:

Wizzair poggyász méret:

Kézipoggyász: 40 x 30 x 20 cm Maximum 10 kg súllyal

Fedélzeti poggyász: 55 x 40 x 23 cm Maximum 10 kg súllyal

Feladott poggyász: maximum 6 db/fő. Maximális méretei:

  • Szélesség: 149 cm
  • Magasság: 119 cm
  • Hosszúság: 171 cm

Ryanair poggyász méret:

Kisméretű kézipoggyász: 40 x 20 x 25 cm 

Fedélzeti poggyász: 55 x 40 x 20 cm Maximum 10 kg súllyal

Feladott bőrönd: maximum 3 db/fő. 10 kg-os bőröndés 20 kg-os bőrönd lehet.

Emirates poggyász méret:

Kézipoggyász: 55 x 38 x 22 cm Maximum 7 kg súllyal (Turistaosztály)

Kézipoggyász: 55 x 38 x 22 xm Maximum 10 kg súllyal (Prémium Turiszaosztály)

Business Class és First Class: 7 kg kézipoggyász + 7 kg kézitáska

A kézitáska maximális mérete 45 x 35 x 20 cm lehet, a kézipoggyász maximális mérete 55 x 38 x 22 cm lehet.