Ügyfélszolgálat, tanácsadás: 06702096246  |  H-V: 8:00-20:00

Örülünk, hogy itt vagy! Rendelj bátran, NYITVA VAGYUNK!

Blog

Mekkora táska vihető fel a repülőre

Mekkora táska vihető fel a repülőre

A repülővel való közlekedés 2024-ben már nem csodaszámba menő dolog. Ma már mindenkinek elérhető megfizethető áron álmai utazása. Nekünk itt Magyarországon számos európai desztináció áll rendelkezésre néhány napos kirándulásokra, családlátogatásra, vagy nyaralásra.

Képzeld el, hogy úgy utazol el bármelyik országba repülővel, mint álmaidban. Hogy szemernyi izgatottság és stressz nincs benned, mert tisztában vagy az utazás feltételeivel. Mert tudod, hogy mekkora táskát, bőröndöt vihetsz magaddal, s azoknak mekkora lehet a súlya. Mert tudod, hogy a bőröndbe mit tehetsz és mit nem.

A Plazabox.hu webáruház most részletesen elmondja Neked, hogy mekkora táska és bőrönd vihető fel az egyes repülőgépekre, légitársaságok szerint.

Az utasok által a repülőgépre vihető táskákkal kapcsolatos szabályozások és korlátozások repülőtársaságonként, országonként és repülőjáratonként változhatnak.

Azonban általánosságban elmondható, hogy minden légitársaság rendelkezik saját szabályokkal, amelyek meghatározzák, hogy milyen típusú és méretű táskákat vihetnek fel az utasok a fedélzetre.

A leggyakoribb fedélzetre felvihető táska kategóriák a következők:

1. Kézipoggyász:

Ez a legáltalánosabb típusú fedélzeti táskák közé tartozik, amelyeket az utasok magukkal vihetnek a fedélzetre. Ezek általában kisebb hátizsákok, kézi táskák vagy laptop táskák szoktak lenni. A méret és súlykorlátok változhatnak a légitársaságtól függően, de általában nem szabad meghaladniuk a 55 x 40 x 20 cm-es méretet és a 8-10 kg-os súlykorlátot.

A kisméretű kézipoggyásznak el kell férnie az ülés alatt.

2. Kiegészítő táskák:

Sok légitársaság lehetővé teszi az utasok számára, hogy egy kiegészítő táskát is felvihessenek a fedélzetre, mint például egy kisebb kézipoggyászt. Ezeknek a táskáknak általában kisebb mérete van, és könnyen beférnek a fedélzeti szék alá.

3. Speciális tárgyak:

Néhány légitársaság külön szabályokat állapít meg a sportfelszerelések, művészeti alkotások, hangszerek, vagy más nagyobb méretű, vagy különleges tárgyak szállítására. Ezekre általában előzetes egyeztetés szükséges, és lehet, hogy extra díjat kell fizetni értük.

Most lássuk külön-külön a legnépszerűbb hazai légitársaságok szabályait:

1. Wizz Air:

  • Kézipoggyász:

A Wizz Air általában lehetővé teszi az utasok számára, hogy 1 ingyenes kézipoggyászt vigyenek fel a fedélzetre.

Ez a kézipoggyász általában nem haladhatja meg a 40 x 30 x 20 cm-es méretet és a 10 kg-os súlykorlátot. Fontos megjegyezni, hogy ez a méret és súly a nagyobb táskákra és hátizsákokra vonatkozik, amelyeket az utasok a fedélzetre vihetnek. Emellett lehetőség van egy plusz nagyobb méretű kézipoggyász felvitele ellen térítés ellenében. Ez az 55 x 40 x 23 cm fedélzeti poggyász elsősorban gurulós bőrönd szokott lenni.

Az S-es bőröndök méretei úgy vannak tervezve, hogy általánosságban felvihető legyen a repülőgépek fedélzeteire. Ezek a fedélzeti poggyászok el kell férjenek az utasok fölött lévő poggyász tartó tároló rekeszben. 

 

Ahhoz, hogy ilyen fedélzeti poggyászt is felvihess magaddal, Wizz Priority jegyet kell vásárolnosd.

Webáruházunkban ezek a bőröndök a kabinbőrönd kategóriában találhatóak meg.

  • Kiegészítő táskák:

A Wizz Air lehetővé teszi az utasok számára, hogy további kiegészítő fedélzeti táskát vihessenek fel a fedélzetre, mint például egy kisebb hátizsák vagy kézi táska. Ezeknek a táskáknak általában kisebb mérete van, és a fedélzeti szék alá kell helyezni őket. Ezek a kisméretű kézipoggyász táskák a Wizz Air repülők esetében maximum 40 x 30 x 20 cm lehetnek.

Webáruházunkban külön kategóriában vannak ezek a táskák, keresd őket a fedélzeti táska kategóriában.

  • Feladott poggyász:

A Wizz Air utasai további feladott poggyászt is vihetnek, de ezért extra díjat kell fizetni. Egy személy legfeljebb 6 db feladott poggyászt adhat fel a Wizz Air repülőgépekre. A legnagyobb súly ezeknél a bőröndöknél egyenként maximum 32 kg lehet. 

 

2. Ryanair

  • Kézipoggyász:

A Ryanair légitársaságnál is minden viteldíj tartalmaz egy, a fedélzetre felvihető kisméretű poggyász méretű táskát. Ennek a maximális mérete 40 x 20 x 25 cm lehet.

Ez a kézipoggyász táska el kell férjen az előtted lévő ülés alatti rekeszben. Ez a táska lehet bármilyen kézitáska, laptoptáska, vagy fedélzeti hátizsák is.

  • Fedélzeti poggyász:

Ugyanúgy, ahogy a Wizz Air légitársaságnál, a Ryanair-nél is felvihetünk a repülőgép fefélzetére egy fedélzeti poggyász méretű kis bőröndöt is. Ennek a kabin bőröndnek a maximális súlya 10 kg lehet, mérete pedig 55 x 40 x 20 cm lehet. Ezt a méretű bőröndöt külön feláras jeggyel lehet megvásárolni. A fedélzeti poggyásznak el kell férnie a fejünk fölött lévő tárolóban.

A kabin bőrönd kategóriánkban találod ezeket a kisméretű bőröndöket.

  • Feladott poggyász:

A Ryanair repülőkre is lehetőségünk van feladott poggyászokat, nagyméretű bőröndöket magunkkal vinni. 

Ez lehet 10 kg-os bőröndés lehet 20 kg-os bőrönd. Ebből a nagy bőröndből egy utas maximum 3 db-ot adhat fel a repülőre.

A 20 kg-os feladott poggyász maximális mérete 80 x 120 x 120 cm lehet.

 

3. Emirates:

  • Kézipoggyász

Az Emirates légitársaság fedélzetére 3 opciót is választhatunk kézipoggyászaink felvitelére.

1. A turistaosztályra szóló vételárral 1 db 55 x 38 x 22 cm fedélzeti bőröndöt vihetünk fel magunkkal, aminek súlya maximum 7 kg lehet. 

2. A prémium turistaosztályra szóló vételárral 1 db 55 x 38 x 22 cm fedélzeti bőröndöt vihetünk fel magunkkal, aminek súlya maximum 10 kg lehet.

3. A Business Class és First Class jeggyel pedig 1 db 55 x 38 x 22 cm fedélzeti bőröndöt vihetünk fel magunkkal, aminek súlya maximum 7 kg lehet. Továbbá felvihetünk 1 db kézipoggyász méretű táskát is, aminek mérete 45 x 35 x 20 cm lehet.

 

Most, hogy körüljártuk a 3 hazai legnépszerűbb fapados légitársaság bőrönd és fedélzeti táska szabályait, remélem sikerült felkészülnöd a következő utazásodra.

Kérlek, minden utazás előtt tájékozódj az adott repülőjáratod honlapján az aktuális utazási feltételekről.

Válogass bőröndjeink, kézipoggyászaink, fedélzeti táskáink között és ha kérdésed van, hívj minket, vagy írj nekünk e-mailt.

Telefonszámunk: +36702096246

E-mail címünk: ugyfelszolgalat@plazabox.hu